Slag 2018-06-22T15:21:33+00:00

SLAG af Helene Kvint

SLAG tager fat på et område der tales meget lidt om i forhold til hvor omfattende det er. Hvert år er der nemlig op imod 12.500 danskere, der rammes af en hjerneskade, som skyldes en blodprop eller blødning i hjernen. Over 120.000 mennesker i Danmark lever med en hjerneskade. Følgevirkningerne af sygdommen går ikke kun ud over den enkelte patient, men er samtidig en stor udfordring for de nære pårørende og en krævende opgave for de, der drager professionel omsorg for de ramte.  

I SLAG, tager skuespilleren Helene Kvint udgangspunkt i sine egne oplevelser, som nærmeste pårørende, når hun sammen med Jacob Stage, går på scenen og visualiserer det univers man begiver sig ind i, når den man elsker, med ét slag, bliver en anden og udfordrer den livslange og lykkelige tosomhed. 

Forestillingen skildrer et ægtepar, hvor kvinden forandres efter en blodprop i hjernen. Vi møder ægteparret: han er sig selv, hun er forandret. Lag efter lag udfoldes deres liv og konflikter i et samspil mellem video og sceniske aktioner.  

For mange er livet, der følger med sygdommen, enten tabu eller ukendt og publikum får derfor en god lejlighed til at dele egen oplevelser eller få indsigt i et hverdagsliv, der er anderledes end det, de fleste er vant til. 

Instruktion: Rolf Heim

Medvirkende: Helene Kvint, Jacob Stage

Videokunst: Helle Lyshøj.

Lyddesign: Erik S. Christoffersen.

Lysdesign: Jon Gelting

Scenerum og kostymer: Camilla Lind. Idé Helene Kvint

No Events on The List at This Time

X